Fortsättning diskbänk

Klicka på bilderna för större bild!


Här ser man disklådsblandarens montering från undersidan. Blandaren kläms fast med en plastdistans, skruv och mutter. Observera! Det är viktigt att hålet borras i "mitten", annars hamnar plastdistansen på disklådans kant. Man ser även ett av diskbänkens fästen i bänkskivan. Diskbänkens och blandarens fästanordning varierar beroende på fabrikat.
Disklådans silar och bottenventiler monteras i samband med vattenlåset på undersidan. Skyddsplasten sitter fortfarande kvar.
Vattenlåset sett från undersidan. Många monterar vattenlåset fel. De monterar vattenlåset ut från väggen istället för som bilden visar, inåt. Tag tid på er vid montering av vattenlåset. Vrid och vänd på vattenlåset och kapa eventuella rördelar så att monteringen går in mot vägg. Då sparas mycket plats för soppåsar, städutrustning m m. Tips! Innan du sågar hålet i bänkskivan bör du tillfälligt montera vattenlåset på diskbänken och kontrollera var hålet i bänkskivan skall sågas ut, för att vattenlåset skall kunna monteras inåt vägg.
Blandarens röranslutning till kall-och varmvattnet är plaströr och mutter med gummipackning. Mutterns innerdiameter är R 15, vilket betyder rörgänga 15, vilket i sin tur är det samma som 1/2" anslutning. Kopparrörets dimension är 12 mm. För att kunna montera ihop plaströret med kopparröret användes en "halvkoppling" med dimension: 12 * R15 utvändig gängad. 12 = 12 mm klämringskopplingsända och R15 = utvändig rörgänga 15, som passar i muttern på plaströret. Mer information angående rör-och kopplingsdimensioner finner du här > Tips 1,  Tips 2,  Tips 27.
För att kunna ansluta vattenlåset med avloppet behövdes ett 50 mm PVC-rör sågas till. Kapning av PVC-rör görs enkelt med en fogsvans.
För att lätt kunna montera rör och rördelar måste den kapade rörändan alltid "fasas". Det görs lätt med en grov fil. Tag även bort alla plastspånor i rörändan, annars kan de i framtiden förorsaka stopp.
Alla rörändar och gummitätningar måste bestrykas med glidmedel. Det blir annars svårt att montera och vrida delarna. Utan glidmedel kan du aldrig få loss eller vridjustera avloppsdelarna.
Copyright www.tenico.se

<< Sidan 1


Startsidan