Kundvagn
0 produkter
 
Extra - Extra

- Hjälp med -

Takstols

beräkning

 

Trappkoppling

Trappkoppling
Klicka för att förstora
Pris: 98.00
Tillgänglighet: I lager
Modell: Download

1. Nedladdning fungerar med kort, bank och fakturabetalning::
2. Den kan också köpas som Android app. Se längre ner på sidan:

Se vad beskrivningen innehåller >> HÄR


VIKTIGT! Nedladdning eller pappersformat >> LÄS HÄR


Beskrivningen kan inte skrivas ut som hel PDF-fil. Däremot kan du skriva ut en sida i taget som bild. Förklaring följer med beskrivningen.


Den här beskrivningen lär dig hur elmontören gör. En kunskap du behöver för att rätt kunna byta exempelvis en väggströmbrytare. Som lekman får du byta en fast monterad väggströmbrytare om du har kännedom och erforderlig kunskap därom. Beskrivningen visar utförligt hur elkablarna är dragna mellan strömbrytare och lampa. Dom flesta väggströmbrytare är kopplade som ”trappkoppling”.

Så kallad trappkoppling används när lampor skall tändas/släckas från mer än en plats. De flesta hus och byggnader använder trappkoppling i en eller annan form. Beskrivningen visar de tre mest förekommande trappkopplingarna.

Observera att beteckningen ”lampgrupp” betyder att det kan vara flera sammankopplade lampor, exempelvis en grupp med Halogen eller LED-lampor.

  • Två vägs trappkoppling används för att tända/släcka en lampa/lampgrupp från två olika platser. Det kan vara en lampa/lampgrupp i en trappa eller i ett rum med två ingångar.

  • Tre vägs trappkoppling används för att kunna tända/släcka en lampa/lampgrupp från tre olika platser i exempelvis ett rum med tre ingångar.

  • Dubbel två vägs trappkoppling (dubbeltrapp) används för att kunna tända/släcka två lampor/lampgrupper. Det kan vara i ett trapphus med tre våningar eller i större rum med flera ingångar där lamporna/lampgrupperna  skall kunna tända/släckas oberoende av varandra.

Till trappkoppling och övrig vanlig elinstallation i byggnader används fyra sorters strömbrytare:

  • Trappomkopplare

  • Dubbel trappomkopplare (används också som kronomkopplare)

  • Korsomkopplare

  • Tvåpolig omkopplare

Beskrivningen visar också övrig vanligt förekommande elmaterial.

Det finns inga fler bilder på den här produkten.